Eigen auto gekocht: wat nu?

Een eigen auto kopen is natuurlijk wel een dingetje, daarom is het goed dat je een aantal stappen volgt om er zeker van te zijn dat de auto daadwerkelijk van jou is. Daarnaast is het ook goed om een paar zaken in orde te hebben voordat je met je auto de weg op wilt gaan. Op die manier kun je veilig en verantwoord rijden en kun je gaan genieten van je nieuwe bolide. Hieronder lees je precies de stappen die je moet volgen als je een eigen auto hebt gekocht.

1. Autoverzekering

Als je een auto hebt gekocht, moet je een autoverzekering afsluiten: jouw auto moet namelijk verplicht verzekerd zijn. Je kunt kiezen voor verschillende soorten autoverzekeringen, waarbij de dekking verschilt. Ook is het goed om te kijken naar de premies van de autoverzekeringen: veel verzekeringen hanteren andere prijzen. Kijk daarom eens op Poliswijzer.nl/autoverzekering om te kijken wat voor jou de goedkoopste en beste autoverzekering is. Daarnaast is het verstandig om in de komende tijd te blijven vergelijken, aangezien de premies ook in de loop van de tijd kunnen veranderen. Ook hiervoor kun je kijken op Poliswijzer.nl.

2. Auto op jouw naam laten zetten

Een auto is natuurlijk niet zomaar van jou, zo heb je ook kentekenregistratie. Het kenteken van de auto moet namelijk op jouw naam komen te staan, anders krijgt de vorige eigenaar of de garage bijvoorbeeld een boete binnen die jij hebt gereden. Een auto overschrijven is zo gepiept. Zo moet je inloggen bij het RDW om op die manier een voertuig op jouw naam te laten zetten. Op die manier is alles in orde en kun je zonder problemen de weg op gaan met jouw gekochte bolide. Als je eenmaal het kenteken op jouw naam hebt staan, dan krijg je per post een kentekenbewijs opgestuurd. Dat is een kaartje die laat zien dat de auto ook daadwerkelijk van jou is. Op die manier kun je die laten zien als je bijvoorbeeld staande wordt gehouden door de politie. Het kentekenbewijs is dus onmisbaar in jouw nieuwe auto en het is daarom ook verstandig dat je die altijd bij je hebt. Op die manier kun je zonder problemen de weg op en kun je gaan genieten van je nieuwe wagen.

3. Veel rijplezier

Als je een eigen auto hebt gekocht, is het moment aangebroken dat je eindelijk zelf de weg op kan. Het is het moment om lekker te gaan genieten van de vrijheid die de auto jou geeft, maar natuurlijk ook van de wagen zelf. Veel rijplezier!

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search