Wie is Lewis Hamilton en wat is zijn vermogen?

Wie de Formule 1 slechts op afstand volgt, weet misschien dat Lewis Hamilton de grote concurrent van Max Verstappen is. Wie deze Engelse coureur verder precies is, daar kunnen zij je niets over vertellen. Terwijl er juist zoveel over deze man te vertellen valt. Hamilton is namelijk niet zomaar een coureur. Alleen al daarom is het leuk om eens wat meer over de coureur en zijn leven te vertellen. Ook wil je natuurlijk weleens weten wat hij precies verdiend heeft met al dat racen. Het zal je verbazen hoe dit zit.

Zeven keer wereldkampioen

Om een idee te krijgen van wie Lewis Hamilton is hoef je alleen maar naar zijn erelijst te kijken. De Brit werd zeven keer wereldkampioen in de Formule 1. De eerste keer was al in 2008. Daarna moest hij jaren wachten. Tot hij in 2014 weer de titel greep. Dat deed hij ook in 2015, 2017, 2018, 2019 en 2020. Dit is echter niet het enige. Hij is ook de coureur die de meeste races in de geschiedenis heeft gewonnen. Daarnaast won hij het vaakst de kwalificatie en stond hij dus het vaakst vooraan de startrij op pole position. Dit zijn stuk voor stuk indrukwekkende cijfers.

Het privéleven van Hamilton

Ook buiten de sport duikt Hamilton nog weleens op. Hij was in het verleden samen met zangeres Nicole Scherzinger. Hij is voor zijn prestaties geridderd door de Britse koningin. Ook is hij veganist, waar hij ook vaak voor uit komt en veel tijd in steekt. Hij is er zeker van dat dit onderdeel van zijn grote successen is. Hamilton duikt daarnaast zo af en toe op in de balden, maar eigenlijk nooit met grote rellen. Hij is een rustig type dat niet snel in problemen lijkt te komen.

Het vermogen van Hamilton

Het precieze vermogen van Lewis Hamilton is niet bekend. Wel is duidelijk dat hij tientallen miljoenen per jaar verdient. Ook is bekend dat hij huizen heeft in Londen, New York, Colorado, Monte Carlo en Geneve. Daarnaast heeft hij een behoorlijk imposant wagenpark opgebouwd. De schatting van de kenners is dat zijn vermogen ergens rond 260 miljoen pond moet liggen en dat het nog altijd groeiende is omdat hij nog altijd tot de top van de Formule 1 behoort. Dat betekent dus dat hij net iets meer dan 300 miljoen euro aan vermogen zou hebben. Dat is natuurlijk geen slechte score.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search