5 redenen om vaker de auto te laten staan

Voor een ritje naar de supermarkt of de sportschool pakken mensen al gauw de auto. Dat is eigenlijk zonde, vooral als de supermarkt of sportschool bij jou in de buurt is. Het is namelijk ontzettend gezond om de auto eens te laten staan en in plaats daarvan de fiets te pakken. Hieronder staan vijf redenen waarom iedereen dat eens zou moeten doen.

1. Het is gezonder voor je

Gemiddeld zitten we erg lang op een dag. En als je dan ook nog voor elke gelegenheid de auto pakt, kom je al helemaal niet in beweging. Laat daarom de auto eens staan en kies voor de fiets. En dat brengt veel voordelen met zich mee: het is gezond voor je en je kunt lekker genieten van de buitenlucht. En ja, ook als het regent. Dankzij de Urban Arrow regenhuif kun je namelijk altijd droog fietsen.

2. Je bespaart geld

Een auto kost nou eenmaal veel geld. Denk aan de wegenbelasting, verzekering, reparaties, onderhoudsbeurten, parkeerkosten en natuurlijk de brandstofkosten. Ieder klein ritje bij elkaar opgeteld kost je misschien wel een volle tank. Als je voor al deze kleine ritjes dan eens de fiets pakt kun je op een heel eenvoudige én gezonde manier geld besparen. 

3. Het is beter voor het milieu

Niet alleen is fietsen beter voor jou, je helpt er het milieu ook een handje mee. Vooral de brandstofauto’s kunnen namelijk behoorlijk wat schade aanbrengen, denk maar aan de uitlaatgassen die deze auto’s uitstoten. Natuurlijk zal alleen jouw auto het verschil niet maken, maar jij kunt er wel aan bijdragen. Pak daarom eens de Urban Arrow bakfiets en cross lekker door de stad, in plaats van dat je dat anders met de auto had gedaan.

4. Het verlaagt je stressniveau

In de file staan, parkeren op een krappe parkeerplaats en om de haverklap een onderhoudsbeurt: een auto kan je best wat stress opleveren. Dit soort problemen heb je gelukkig niet met de fiets, want er is altijd wel een plekje vrij waar jij jouw fiets kwijt kunt. En dat zal jouw stressniveau weer verlagen. Win-winsituatie!

5. De fiets kan je tijd besparen

Ook al kun je met de auto harder rijden, een auto hoeft niet altijd sneller te zijn dan de fiets. Vooral als je richting het centrum moet of naar de supermarkt bij jou in de buurt kan een fiets misschien net zo snel of misschien zelfs wel sneller zijn. En daar kom je maar op een manier achter: om de auto te laten staan en de fiets te pakken.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search