Auto zelf wassen: waar op letten?

De auto zelf wassen is een goed idee. Het is wel belangrijk om dit grondig te doen. Dat betekent dat er allerlei zaken zijn om goed op te letten. Dit is lang niet voor iedereen even leuk. Bedenk echter wel dat het de auto alleen maar beter zal maken en een langere levensduur zal geven. Dat is wel zo belangrijk. Door goed te letten op alle onderdelen die goed gepoetst moeten worden, is de auto veel beter te gebruiken. Dit hoeft bovendien helemaal niet lastig te zijn. Let op het volgende.

Het gebruik van een handschoen

Het is voor veel mensen gebruikelijk om de spons erbij te pakken. De auto zelf wassen gaat echter veel beter met een microfiber washandschoen. De reden hiervoor is simpel. Het vuil en het zand dat op de auto zit kan in de spons gaan zitten. Daardoor kan je ongewild allerlei krassen op je auto veroorzaken. Wanneer het zand er eerst al goed afgespoeld wordt met de hogedrukreiniger en je gebruikt daarna ook nog de handschoen, dan is de kans veel kleiner dat dit gebeurt. Gebruik ook specifieke schoonmaakmiddelen voor de auto. Zo ben je helemaal zeker.

De juiste handelingen doen

Het is ook altijd belangrijk om de juiste handelingen te volgen. Zo is het beter om de auto in de lengte te wassen. De meeste mensen zijn gewend in cirkels te wassen. Die cirkels zijn dan terug te zien in de lak, zeker wanneer de zon schijnt. Wanneer je met de hogedrukreiniger gaat spuiten, houdt dan wel minimaal 20 centimeter afstand. Op die manier voorkom je dat je per ongeluk schade maakt. Gebruik daarnaast altijd specifieke reinigingsmiddelen voor specifieke onderdelen, zoals een velgenreiniger voor de velgen. Ga tot slot ook zorgvuldig te werk met het drogen en gebruik een droogdoek hiervoor.

Nog beter poetsen

Wie er echt voor wil gaan, kan allerlei extra technieken toepassen. Zo kan bijvoorbeeld met speciale klei worden gewerkt om diep vuil te reinigen. Ook de auto polijsten is een optie. Zo wordt de auto pas echt schoon en strak. Ga daarna verder met het interieur. Ook hiervoor zijn goede middelen beschikbaar. Werk vooral aan het dashboard met een goede allesreiniger. Je kunt ook aan de slag met de koplampen om ze weer helder te maken. Dat doe je met wat schuurpapier en schoon water. Heb je alles gedaan, dan zal je auto er letterlijk weer als nieuw uitzien.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search