Wie is Charles Leclerc en wat is zijn vermogen?

Ben je een echte racefan, dan weet je waarschijnlijk wel wie Charles Leclerc is. Ben je wat minder diep betrokken bij de Formule 1, dan is het goed om te weten dat het om een coureur uit Monaco gaat. Hij is in dienst van het Ferrari-team. De jongeling is in 1997 geboren, maar heeft al de nodige ervaring en behoort inmiddels tot de top van de sport. Het is leuk om eens wat dieper in te gaan op wie hij is, wat hij kan en natuurlijk ook wat hij verdient. Zo krijg je een volledig beeld.

De verdiensten van Leclerc

Om je een idee te geven van wat Leclerc verdient, iedere dag mag hij iets meer dan 36.000 euro op zijn rekening bijschrijven. 36.223,80 euro om precies te zijn. Dat is een weeksalaris van 18.118,98 euro. Het komt neer op een maandsalaris van 784.848,92 euro. Per jaar kom je dan dus uit op 9.418.187 euro aan salaris. Geen slechte zaak wanneer je 24 jaar oud bent. Dit gaat dan alleen nog maar om het salaris dat hij van zijn Team Ferrari krijgt. Hij heeft ook nog verschillende sponsorcontracten die hem natuurlijk ook nog het nodige opleveren.

De loopbaan van Leclerc

Dat de Monegask nu iets meer dan 9 miljoen euro per jaar verdient komt niet uit de lucht vallen. Daar heeft hij wel het nodige voor moeten doen. Na een lange tocht langs bijvoorbeeld karts en lagere raceklassen, kwam hij in 2016 bij Ferrari terecht. Hij werd in het opleidingsteam geplaatst om klaargemaakt te worden voor de Formule 1. In 2016 won hij gelijk de GP3 en in 2017 won hij de Formule 2. In 2018 kwam hij in de Formule 1, maar dan wel bij Sauber, dat ook Ferrari motoren gebruikte. Sinds 2019 rijdt hij bij Ferrari.

Grote familie met racebloed

Charles is niet de enige telg van de Leclerc familie die racet. Ook zijn broer Arthur is in de racesport actief. Al heeft die de Formule 1, nog, niet gehaald. De twee broers hebben nog meer broers en zussen. Charles trekt in zijn vrije tijd overigens ook veel met andere coureurs uit zijn omgeving op. Een bekend voorbeeld daarvan is de Franse coureur Jules Bianchi, die ook in de Formule 1 actief was. Daarnaast brengt hij veel tijd met zijn familie en zijn vriendin door. Al gaat de meest tijd natuurlijk in zijn werk als coureur zitten.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search