Snelste auto ter wereld

Het is een vraag die de meeste mannen altijd bezighoudt. Wat is eigenlijk op dit moment de snelste auto ter wereld. Daarbij laten we raceauto’s natuurlijk buiten beschouwing. Het is juist leuk om te kijken wat de snelste auto is die gewoon op de openbare weg kan rijden. Ooit, aan het einde van de negentiende eeuw, haalde de snelste auto op aarde een snelheid van ongeveer 20 kilometer per uur. De tijden zijn wel flink veranderd. In 1950 kon de Jaguar XK120 namelijk al de 200 kilometer per uur aantikken. Hoe zit dat tegenwoordig.

Terrein van Bugatti

Het maken van de snelste auto’s op de wereld is al een tijdje het terrein van de fabrikant Bugatti. In 2005 lukte het deze fabrikant al om het snelheidsrecord op de weg officieel neer te zetten. Sindsdien is het ook echt een prestigestrijd geworden voor de verschillende fabrikanten om de snelste te zijn. Voor de meeste fabrikanten is het dan ook vervelend dat juist Bugatti zichzelf ook iedere keer blijft verbeteren. Ook op dit moment is het de snelste, met de Bugatti Chiron Super Sport 300+. Het is de moeite waard om dit record te bekijken want er zijn beelden van.

Hoe snel gaat het?

Nu wil je natuurlijk ook wel weten hoe hard er dan met deze Bugatti Chiron Super Sport 300+ is gereden. Niet voor niets heet deze auto de 300+, want de barrière van 300 mijl per uur is ermee gebroken. Officieel heft de auto een snelheid van 304 mijl per uur gehaald. Dat betekent dat er tegen de 490 kilometer per uur mee gereden is. Bedenk je dat het dus niet om een raceauto gaat. Dit is gewoon een auto die je kunt kopen, mits je genoeg geld hebt, en die de openbare weg op mag.

Andere kijk op zaken

Het is wel belangrijk om te zeggen dat dit de officiële meting betreft. Onofficieel zijn er enkele andere records. Zo zou de 300+ een snelheid van 316,11 mijl kunnen halen. Dat komt dus neer op bijna 510 kilometer per uur. De SSC Tuatara zou nog sneller kunnen. Die heeft volgens de verhalen een topsnelheid van 331 mijl gehaald. Dat is 532 kilometer per uur. Al is dit dus niet officieel vastgesteld. Wel heeft de SSC Tuatara het record van hoogste gemiddelde snelheid in handen met 282.9 mijl. Dat is 455 kilometer per uur, gemeten over twee pogingen als het gemiddelde.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search