Laatst uitgegeven kenteken

Vraag je je weleens af wat nu eigenlijk het laatst uitgegeven kenteken van dat moment is? Dat is best interessant om te weten. Soms is het zelfs heel belangrijk, omdat je die informatie gewoon nodig hebt. Het is dan fijn om snel te kunnen zien hoe het zit. Je kunt dit bij de RDW opvragen. Er zijn echter ook online verschillende aanbieders die dit voor je bijhouden. Het is leuk om je daar dus eens meer in te verdiepen. Je kunt dagelijks, of soms zelfs per uur, bekijken hoe het ervoor staat met de nieuwste kentekens.

Kentekens voor jouw voertuigen

Het meest ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in de kentekens van de voertuigen die je zelf ook bezit. In dat geval komt het vaak neer op die van een personenauto. Daar zijn momenteel combinaties met letters, cijfers en opnieuw letters aan de beurt. Het is ook interessant om op de sidecode te letten. Ook de motorfiets wordt vaak gezicht. Daarvoor zijn de laatst uitgegeven kentekens op dit moment combinaties van cijfers, letters en nog eens letters. Let ook hier op de sidecode. De meest recente kentekens volgen elkaar voor dit soort voertuigen redelijk snel op.

Andere soorten voertuigen

Er zijn nog veel meer soorten voertuigen waar kentekens voor worden uitgegeven. Denk aan de bromfiets. Daar worden met letters, cijfers en letters gewerkt momenteel. Vooral de jeugd is natuurlijk nog altijd gek op bromfietsen. Dit kenteken is ook geschikt voor een brommobiel, speedpedelec of een snorfiets. Bedrijfsauto’s hebben eigen kentekens die net iets afwijken van die van personenauto’s. Zelfde combinatie, andere letters en cijfers. De zware bedrijfsauto heeft zelfs een heel eigen kenteken. Dat is dan ook weer gelijk geschikt voor bussen. Een aanhanger of caravan heeft een combinatie van cijfers, letters en cijfer, maar een oplegger heeft letters, cijfers en letters.

Het nieuwste kenteken voorspellen

Wat ook leuk is om te zien, is dat er ook mogelijkheden zijn om kentekens te voorspellen. Daar zijn online tools voor te krijgen. Dat kan bijvoorbeeld grappig zijn wanneer je op het punt staat om een nieuw voertuig te kopen. Dan kan je met de voorspeller al heel dicht in de buurt van je kenteken komen. Of in sommige gevallen klopt het zelfs precies. Omgekeerd is het ook interessant om de historie van de kentekens eens door te nemen. Zo kan je zien hoe dit door de jaren heen veranderd is door de toename van het verkeer.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search