Wat is de groene kaart?

De groene kaart is bij alle autobezitters wel bekend. Ze hebben die eigenlijk altijd bij zich. Wat opvalt, is dat blijkt uit rondvragen dat de meeste autobezitters geen idee hebben wat de kaart nu eigenlijk precies is en waar deze voor dient. Ze weten dat het met de verzekering te maken heeft, omdat hij daar altijd bij zit. Wat het echter precies is, is helemaal niet duidelijk. Om daar wat meer duidelijkheid in te scheppen, kan het handig zijn om de volgende informatie eens door te nemen. Dit maakt direct veel meer duidelijk dan.

De rol van de kaart

De groene kaart is eigenlijk de internationale motorrijtuigenverzekeringkaart. Dit is het bewijs voor verschillende landen dat je verzekerd bent. Die landen staan vermeld op de kaart. Het is dus een essentieel document wanneer je een auto, motor of camper hebt. Daarmee toon je aan dat je verzekerd bent. Dit kan heel belangrijk zijn in sommige situaties. Het is dus zaak deze kaart goed te bewaren. Er wordt niet per se op gecontroleerd in het buitenland, maar wanneer je hem nodig hebt, is het wel fijn om hem gewoon te hebben. Dit neemt veel problemen uit handen als je reist.

Alle informatie bij de hand

Het voordeel van de groene kaart is dat het een goed hulpmiddel is. Je kunt het gebruiken om je gegevens van af te halen als je schade maakt. Je moet dan immers wel soepel het schadeformulier kunnen invullen. Alle gegevens staan op de kaart. Overigens is het goed om te weten dat voertuigen zonder kenteken zelfs verplicht zijn om de groene kaart te hebben. Een voorbeeld daarvan is een vrachtwagen. Mocht je daarmee de grens over gaan, dan is het dus wel zo fijn wanneer je je info gewoon bij de hand hebt. Zo kom je ook niet onnodig in de problemen.

Steeds vaker digitaal

De groene kaart is de laatste jaren wel aan het veranderen. Het is bijvoorbeeld steeds vaker zo dat deze in andere vormen komt. Bij sommige verzekeraars moet je hem uitprinten. Anderen leveren alleen een digitaal document aan dat je op je smartphone of tablet kunt oproepen. Er zijn talloze verschillende voorbeelden te bedenken. Het is dus wel ook belangrijk om daar even goed op te letten als je je verzekering afsluit of verlengt. Je oude kaart komt dan te vervallen. Daar heb je dan dus simpelweg ook niets meer aan op de weg.

About Author /

Leave a Comment

Your email address will not be published.

Start typing and press Enter to search